Ombre nedir?

Ombre nedir?

Kimlere yapılır?

Kişiselleştirilebilme özelliğinden dolayı ombre, son dönemde oldukça yaygın bir renklendirme işlemi haline gelmiştir. Saç stiliyle kendini ifade etmek isteyen her yaştan kadına kolaylıkla yapılabilir.
Kullanıcının yaşam tarzına göre çok açık renklerle yapılabildiği gibi koyu renklerle de yapılabilir. Rengin açık veya koyu olması yapılan işlemin ismini değiştirmez.
Ombre işlemi ismini yapılan renklendirmenin yoğunluğundan alır. Boyalı saçta uygulama yapıldığı gibi daha önce hiç boyanmamış saçta da uygulama yapılabilir.

Nerede yaptırılır ve nelere dikkat edilmelidir?

Ombre uygulamaları, saçın sağlığına en çok zarar verme potansiyeli olan renklendirme işlemlerinin başında gelir. Bu sebeple deneyimli olmayan ellerde yapılan ombre çalışmaları, çok ciddi saç sorunlarına sebep olabilir. “Nasıl olsa Sedat Biga Hair Studio var, giderim, saçımı mikro kaynak ile uzatır” diye düşünmeyin! Ombreden yanmış saçların eski sağlığına kavuşmaları iki ile dört yıl arasında değişmektedir.

 

 

Nasıl olmalıdır?

Aylık düzenli olarak dip boyası yapılan saçlarda ombre işlemi zorlayıcı bir tekniktir. Dip boyası yapılan saçta en yaygın olan şikâyet ana saç rengi üzerinde oluşan kızıl veya turuncuya dönük yansımalardır. Bu tarz şikayetlerin olmaması için uygulama konusunda deneyimli olan uzmanlar bulmak çok önemlidir. Saçınızın sağlığı ve görünümü açısından, ombre uygulamasını kimin yaptığı çok önemlidir.
Ombre uygulaması kullanıcının tercihi doğrultusunda, ana saç renginden üç ile on ton arasında, bazen 12 ton daha açık renklerle yapılabilir. Yoğun açılmış olan saçta gri, buz beyazı ve platin gibi tonlar kullanılabilir.
Renk tercihi ne kadar açık olursa saçın zarar görme potansiyeli o kadar artacaktır.
Mikro saç kaynak işlemleri için Sedat Biga Hair Studio’ya gelen misafirlerimizin çoğunluğu bu tercihlerde ısrar eden kadınlar veya “Ben yaparım, bir şey olmaz” diyen ‘en iyi kuaförler’in zarar verdiği saçta oluyor. Ombre saçın yansıma tonlarıdır ve kişiye özel tasarlanmalıdır.
Ağaçların arasından süzülen ışıkları gözlerinizin önüne getirirseniz, ombre işleminin nasıl olması gerektiğini hissedebilirsiniz.

 

 

Aktifleştirici saç serumu

Daha yoğun, daha güçlü saç için “Concept Beauty Aktifleştirici Saç Serumu”; saç kayıplarını önlemeye, saç köklerini harekete geçirmeye, saç büyümesini hızlandırmaya, saçları sıklaştırıp seyrek bölgelerin gürleşmesine yardımcı olur. Ginseng, sarımsak, ısırgan, nane, cüce palmiyeden (saw palmetto) elde edilmiş bitkisel bileşenler ve provitamin B5 sayesinde kök hücre foliküllerini yeniden aktifleştirir.
Aynı zamanda yeni kök hücre oluşumunu artırarak kök hücrelerin fenotipini güçlendirir. Hücre ölümlerinin de önüne geçmeye yardımcı olur.
Klinik olarak gözlemlenen sonuçlara göre “Concept Beauty Aktifleştirici Saç Serumu”, yoğun saç kaybı yaşanan dönemi 3 ay içinde tersine çevirir ve büyüme sürecini yeniden başlatarak saç yoğunluğunu artırır.

 

İkinci aşama, kırılan sülfür köprülerinin sabitlenmesidir. Bu aşamada artık istenilen dalgaların verilmesi sonrası uygulanır. Bu uygulamanın nedeni saçlara verilmiş olan dalgaların kalıcı hale getirilmesidir. İkinci aşamanın, birinci aşamaya göre saçlara zarar verme riski çok düşüktür.softperm yöntemine bıraktı.

Keratin bakım diye yapılan fakat gerçekte Brezilya fönü olan uygulamada kullanılan kimyasal ürünler, saç kayıplarına kadar gidebilecek zararlara sebep oluyor. Bu ürünlerde eser miktarda ‘formaldehit’ maddesi bulunması uygun görülüyor. Fakat kullanılan bu miktar, saçları düzleştirmek için yeterli olmadığı için bu kurala maalesef uyulmuyor. Saçları düzleştirmek için kullanılan ürünlerin içinde bulunan formaldehit maddesi, saçların elastikiyetinin artmasına, yanmasına ve hatta kopmasına sebep olabiliyor. Ayrıca bu ürünlerin kısa vadede belki insan sağlığına zararı olmasa bile, uzun vadede zarar vermeyeceğini söyleyemeyiz.

Mikro kaynak işlemlerinde kullanılan saçların kalitesini ve hangi ülkeye ait olduğunu, kullanıcının anlayabilmesi maalesef mümkün değildir. Bunun sebebi saçların sizin önünüze en güzel halleri ile (fönlenmiş, şekil verilmiş ve maşa yapılmış olarak) gelmesidir.