Perma ve Softperm

Perma ve Softperm

Kimyasal işlemler içinde yer alan perma uygulaması iki aşamadan oluşur. İlk aşaması saçların yapısında bulunan sülfür köprülerinin kırılarak saçlara dalga kazandırılmasıdır. Bu süreç iyi takip edilmesi gereken önemli bir süreçtir. Bu süreçte hatalı işlem uygulanıyorsa saçlar zarar görecektir. Saçları bigudiye sarılma işlemi, saçların dokusuna göre, her çalışmada farklılık gösterir. Bu nedenle saçların sarılması dikkat, özen ve tecrübe gerektirir.

Perma Ve Softperm Nedir?

İkinci aşama, kırılan sülfür köprülerinin sabitlenmesidir. Bu aşamada artık istenilen dalgaların verilmesi sonrası uygulanır. Bu uygulamanın nedeni saçlara verilmiş olan dalgaların kalıcı hale getirilmesidir. İkinci aşamanın, birinci aşamaya göre saçlara zarar verme riski çok düşüktür.

Permadan Softperme

1900’lü yılların başında keşfedilen perma, kullanılan ürünlerin kimyasal etkisinin fazlalığı, saça verdiği hasar ve sadece kıvırcık dalga yapılabilmesi, zaman içinde permanın kullanımını azalttı. Ancak seksenli yıllara gelindiğinde perma adeta yeniden keşfedildi, bir moda akımı olarak dünyaya yayıldı ve doksanlı yılların başına kadar kullanılmaya devam etti.

Günümüz teknolojisi sayesinde üretilen ürünler, artık saçlara farklı ölçülerde dalga verebilmemizi sağlıyor. Geçmiş yıllarda yalnızca kıvırcık saç yaptırmak için tercih edilen perma yöntemi, saçların yapısına uygun ürünler ile yerini hafif dalgalı, dalgalı veya hacimli saçlar için uyguladığımız softperm yöntemine bıraktı.

Softpermi Kimler Yaptırabilir?

Saçlarının hacmini az bulan, dalgasını yeterli bulmayan veya düz saçlardan sıkılıp değişiklik arayanlar perma veya softperm yaptırabilirler. Aynı zamanda saçlarını boyatmış olanlar ya da daha önce renk değişimi yaptırmamış, doğal saçlara sahip kişiler yani saçlarına açma işlemi uygulanmamış olanlar softperm İşlemini yaptırabilirler.

Perma ve Softpermde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Softperm işlemi sadece deneyimli ve bu konuda uzmanlaşmış kişiler tarafından yapılması gereken kimyasal bir işlemdir. Bu konuda uzmanlığına güvenmediğiniz kişilerin yapacağı perma veya softperm, saçlarınızda telafisi zor bir hasar bırakacaktır. Unutulmamalıdır ki perma ya da softperm işlemleri en az oryal (saç açıcı kimyasal madde) ile açılmış saçlar kadar saçlarınıza zarar verebilir.

Ombre veya sombre gibi renk açma işlemi yaptırmış olanların perma ya da softperm İşlemleri yaptırmaları saçlarının zarar görmesiyle sonuçlanabilir. Sedat Biga Hair Studio olarak bu konuda ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz. Önce misafirimizle görüşüyor, ardından teknik kontrollerimizi yapıyoruz. Özellikle dikkat ettiğimiz husus, önceden kalan bir renk açma işleminin olup olmamasıdır. Bir yıl önce yapılan renk açma işlemi bile bizim için her zaman bir risk taşır.

İkinci aşama, kırılan sülfür köprülerinin sabitlenmesidir. Bu aşamada artık istenilen dalgaların verilmesi sonrası uygulanır. Bu uygulamanın nedeni saçlara verilmiş olan dalgaların kalıcı hale getirilmesidir. İkinci aşamanın, birinci aşamaya göre saçlara zarar verme riski çok düşüktür.softperm yöntemine bıraktı.

Keratin bakım diye yapılan fakat gerçekte Brezilya fönü olan uygulamada kullanılan kimyasal ürünler, saç kayıplarına kadar gidebilecek zararlara sebep oluyor. Bu ürünlerde eser miktarda ‘formaldehit’ maddesi bulunması uygun görülüyor. Fakat kullanılan bu miktar, saçları düzleştirmek için yeterli olmadığı için bu kurala maalesef uyulmuyor. Saçları düzleştirmek için kullanılan ürünlerin içinde bulunan formaldehit maddesi, saçların elastikiyetinin artmasına, yanmasına ve hatta kopmasına sebep olabiliyor. Ayrıca bu ürünlerin kısa vadede belki insan sağlığına zararı olmasa bile, uzun vadede zarar vermeyeceğini söyleyemeyiz.

Mikro kaynak işlemlerinde kullanılan saçların kalitesini ve hangi ülkeye ait olduğunu, kullanıcının anlayabilmesi maalesef mümkün değildir. Bunun sebebi saçların sizin önünüze en güzel halleri ile (fönlenmiş, şekil verilmiş ve maşa yapılmış olarak) gelmesidir.