Boyalı saçlar için bakım kılavuzu

Boyalı saçlar için bakım kılavuzu

 

 

 

Saçınıza özel şampuan ve saç kremi kullanın 

Yeni saçlar için yeni alışkanlıklar edinmek gerek. Bu alışkanlıkların ilki; boyalı saçlara özel şampuan ve saç kremi kullanmak olmalı. Her zaman olduğu gibi ürünlerin alkol ve sülfat içermediğinden emin olmanız önemli. Donukluk hissi veren boyalı saçlara ihtiyaç duydukları parlaklığı kazandıracak yoğun nemlendirici bir şampuan, saçlarınızı korumaya yardımcı olabilir.

 

 

Isıl işlemler, şekillendirme ve UV radyasyonu gibi fiziksel etkenler saçı kurutarak yıpratır, dökülmeye sebep olur. Perma, boya, deniz suyu gibi kimyasal etkenler ise saçın oksitlenerek daha gözenekli hale gelmesine, kırılganlaşmasına, karışık ve mat görünmesine yol açabilir.  Şampuanınıza ekleyeceğiniz renk koruyucu shot ile birlikte saçınıza özel profesyonel bakım ürününüzü kolayca elde edebilir, boyalı saçınızın yıkama, deniz suyu ve UV radyasyonundan dolayı yıpranıp solmasını engelleyerek renginin kalıcılığını artırabilirsiniz.

Saç maskeleri kurtarıcınız olabilir 

Boyalı saçlar için saç maskesi kullanımı kayda değer bir fark yaratabilir. Saç maskelerinin bakım rutinlerine dahil edilmesi, sağlıklı ve parlak görünüm için elzem.
Bu noktada boyalı saçlar için aloe vera ya da avokado içerikli ev yapımı maskelerden yararlanılabileceği gibi profesyonel ürünlerden de destek alınabilir.
Protein içerikli saç maskeleri, boya uygulaması gibi kimyasal işlemlerden dolayı yıpranmış ya da ısıl işlem görmüş saçları, yenilikçi bir aktif olan ipek proteini ile yepyeni bir görünüme kavuşturabiliyor.

Beslenmenin önemini unutmayın 

Bol su ve düzenli beslenmenin cilt ve saç üzerinde gözle görünür bir etki bıraktığı bilinen bir gerçek. Özellikle demir ve A vitamini açısından zengin yiyeceklerin tercih edilmesi, canlı ve parlak saçlar için büyük bir artı sağlayabilir. 

Sağlıklı saç bakımı alışkanlıkları geliştirin 

Boyalı saçlarda kuruluk sorunu için en iyi yöntem; daha az şampuan kullanmak. Saçları her gün şampuanla yıkamak yerine haftada 2 ila 3 kez yıkamak, yağ dengesinin korunmasını ve beslenmesini sağlayacaktır.

Bu aşamada saç renginize uygun kuru şampuanlar en iyi arkadaşınız olabilir. Ek olarak boyalı saçlar için ılık ve soğuk suyla durulamanın saç rengini korumada önemli bir rol oynadığını unutmayın.

Saçlarınızı çevresel faktörlerden koruyun 

Doğrudan güneş ışığı ve UV ışınları saç için zararlı olduğu kadar boyanın da rengini soldurabiliyor. Bu nedenle güneşli ve rüzgârlı havalarda şapka kullanımı tercih edilebilir.

Benzer şekilde boyalı saçların klora maruz kalmaması da oldukça önemli. Bu aşamada havuza girerken bone kullanmak saçlarınızın yıpranmasını önleyebilir. 

İkinci aşama, kırılan sülfür köprülerinin sabitlenmesidir. Bu aşamada artık istenilen dalgaların verilmesi sonrası uygulanır. Bu uygulamanın nedeni saçlara verilmiş olan dalgaların kalıcı hale getirilmesidir. İkinci aşamanın, birinci aşamaya göre saçlara zarar verme riski çok düşüktür.softperm yöntemine bıraktı.

Keratin bakım diye yapılan fakat gerçekte Brezilya fönü olan uygulamada kullanılan kimyasal ürünler, saç kayıplarına kadar gidebilecek zararlara sebep oluyor. Bu ürünlerde eser miktarda ‘formaldehit’ maddesi bulunması uygun görülüyor. Fakat kullanılan bu miktar, saçları düzleştirmek için yeterli olmadığı için bu kurala maalesef uyulmuyor. Saçları düzleştirmek için kullanılan ürünlerin içinde bulunan formaldehit maddesi, saçların elastikiyetinin artmasına, yanmasına ve hatta kopmasına sebep olabiliyor. Ayrıca bu ürünlerin kısa vadede belki insan sağlığına zararı olmasa bile, uzun vadede zarar vermeyeceğini söyleyemeyiz.

Mikro kaynak işlemlerinde kullanılan saçların kalitesini ve hangi ülkeye ait olduğunu, kullanıcının anlayabilmesi maalesef mümkün değildir. Bunun sebebi saçların sizin önünüze en güzel halleri ile (fönlenmiş, şekil verilmiş ve maşa yapılmış olarak) gelmesidir.