2022 Estetik Trendleri

2022 Estetik Trendleri

Bu hafta estetik alanının öncü isimlerinden Özgür İnal ile yeni estetik trendleri hakkında sohbet ettik. Başarılı iş insanı estetikteki son teknoloji ve umut vadeden yeni uygulamalardan bahsetti.

Türkiye’de estetik alanının görünmez kahramanlarından birisiniz, yurtdışından getirdiğiniz son teknoloji cihazlar ile sektöre olan katkınız tartışılamaz. Peki bizi gelecekte estetik trendinde ne gibi yenilikler bekliyor?

- Türkiye estetik konusundaki teknolojik yenliklere en hızlı adapte olan ülkelerden biridir. Dünyada çıkan yenilikler Avrupa’dan bile hızlı bizde yayılmakta. Bunun sebeplerinden biri halkımızın konuya açık olması, ikincisi ise teknolojileri getiren firmaların iyi takibi.

Yakın gelecekte artık güzellik için yapılan işlemlerin acısız ve hızlı bir şekilde yapılabilmesine öne çıkıyor. Örneğin iğneli yapılan işlemlerden veya lazerler ile deri yakılarak elde edilen sonuçlar, iğnesiz ve ağrısız cihazlarla ulaşılabilir hale geliyor.

Yurtdışından binlerce turist estetik operasyonlar için Türkiye’ye geliyor. Estetik turizminde ülkemizin bu kadar önemli bir paya sahip olmasının nedeni sizce ne?

- Estetik turizminin ülkemizde çok iyi bir yere gelmesinin temel sebebi estetik sektörü çalışanlarının yoğun ve hızlı çalışmaya adapte olabilmesi ve işlem kalitelerinin yüksek olmasıdır. Tabii ki yurtdışına göre fiyat avantajı da yadsınamaz. Fiyatların uygun olması kalitenin düşük olması anlamına gelmiyor, hatta Avrupa ülkelerine göre bizim sonuçlarımız çok daha iyi. Doktorlarımızın tecrübesi ve sağlık çalışanlarının tecrübesi de çok işlem yaptıklarından daha da artmış durumda.

 

 

TÜRKİYE SAÇ KONUSUNDA BİRİNCİ

En çok hangi uygulamalar talep görüyor?

- Ameliyatlı uygulamalarda Türkiye saç konusundan birinci. Hem saç ekimi hem de saç gürleştirme uygulamaları için dünyanın her yerinde misafirler gelmekte. Tabii ki plastik cerrahi ameliyatları da yoğun tercih edilmekte. Ayrıca saçlarına medikal kaynak yaptırmak için Avrupa’dan bile gelenler var.

2022’nin estetik trendi ne?

- Bu yılın trendi iğnesiz cilt yenileme ve saç bakımı işlemleri. Yeni bir teknoloji artık saçlı deriye ve cilde istenilen besleyici ve gençleştirici ürünleri iğnesiz bir şekilde iğneli işlemlerde inilen derinliklere acısız iletebiliyor. Meso intense cihazı saç çıkarma veya çeşitli tedaviler için kullanılan mesoterapi, PRP, vitamin hyaluronic asit gibi ürünleri istenilen derinliğe indirerek acısız müthiş sonuçlar elde etmemizi sağlıyor.

 

GÜÇLÜ VE GÜR  SAÇLARI İÇİN ‘MESO INTENSE’ YAPTIRIN

Salonumuza gelen pek çok kadın saç dökülmesinden şikayetçi. Medikal kaynak ile çok başarılı sonuçlar elde etsek de kalıcı çözümler için ne gibi uygulamaları tavsiye ediyorsunuz?

- Medikal kaynak ile güzel ve bakımlı saçlara kavuşmak kolay ve estetik bir çözüm. Bunun yanı sıra güçlü ve gür saçlara sahip olmak için köklerini güçlendirmek şart. Bunun için meso intense ürünlerini ve iğnesiz meso terapi cihazını kullanmaya başladık. Oldukça yoğun bir talep var. Elektroporasyon ile derinin geçirgenliğini artırarak mikro kanallar açık cihaz ürünlerimizin derinin 2.6 mm derinliğine kadar inebilmesini sağlıyor, saç köklerini ve deriyi besleyerek gelecekte çok daha sağlıklı ve güzel saçlara kavuşulmasını sağlıyor.

Saç kaybı yaşayan ya da çeşitli nedenler ile zayıf saçlara sahip kişiler Meso Intense’i kaç seans yaptırmalı ve sonuçlarını ne zaman görmeye başlarlar?

- Zayıf saçları güçlendirmek için düzenli uygulama yapılması ve evde de bakım ürünlerinin düzenli kullanılması şart. Bizim cihazla uyguladığımız profesyonel ürünler çok yoğun ve derinden etkilemeye başlayan ürünler. Biz haftada 1 kez olmak üzere 6 defa uygulama yapıyoruz, kişi ise her gün ev bakım serumunu kullanıyor ve sonuçlar dördüncü seanstan sonra görünmeye başlıyor. Saçlarda gürleşme ve saçların normalden daha hızlı uzaması sağlanıyor.

Peki ‘meso intense’in diğer uygulamalardan farkı nedir?

- Meso intense uygulaması teknolojinin nimetlerinden faydalanmanın en iyi örneği. Saçlı deri ve cildimize uygulanan bir çok bakım ve gençleştirme ürünü var. Amaç hep aynı cildin derinlerine ürünü indirebilmek. Meso intense, mikro elektrik akımı ve kişiye özel başlıklar kullanarak steril bir şekilde iğnesiz olarak bunu en iyi şekilde yerine getiriyor. Diğer uygulamalarda bunu sağlamak için saçlı deriye yüzlerce iğne yapılması gerekiyor ki oldukça ağrılı bir işlem. Çoğu kişi bu iğneli işlemi acıdan yarıda bırakıyor. Meso intense ile masaj konforunda istenilen sonuca ulaşabiliyoruz.

İkinci aşama, kırılan sülfür köprülerinin sabitlenmesidir. Bu aşamada artık istenilen dalgaların verilmesi sonrası uygulanır. Bu uygulamanın nedeni saçlara verilmiş olan dalgaların kalıcı hale getirilmesidir. İkinci aşamanın, birinci aşamaya göre saçlara zarar verme riski çok düşüktür.softperm yöntemine bıraktı.

Keratin bakım diye yapılan fakat gerçekte Brezilya fönü olan uygulamada kullanılan kimyasal ürünler, saç kayıplarına kadar gidebilecek zararlara sebep oluyor. Bu ürünlerde eser miktarda ‘formaldehit’ maddesi bulunması uygun görülüyor. Fakat kullanılan bu miktar, saçları düzleştirmek için yeterli olmadığı için bu kurala maalesef uyulmuyor. Saçları düzleştirmek için kullanılan ürünlerin içinde bulunan formaldehit maddesi, saçların elastikiyetinin artmasına, yanmasına ve hatta kopmasına sebep olabiliyor. Ayrıca bu ürünlerin kısa vadede belki insan sağlığına zararı olmasa bile, uzun vadede zarar vermeyeceğini söyleyemeyiz.

Mikro kaynak işlemlerinde kullanılan saçların kalitesini ve hangi ülkeye ait olduğunu, kullanıcının anlayabilmesi maalesef mümkün değildir. Bunun sebebi saçların sizin önünüze en güzel halleri ile (fönlenmiş, şekil verilmiş ve maşa yapılmış olarak) gelmesidir.