Saç Dökülmesi ve Sebepleri Nelerdir?

Saç Dökülmesi ve Sebepleri Nelerdir?

Saç Dökülmesinin Sebepleri

Saç dökülmesi günümüzde erkeklerde olduğu kadar kadınlarda da görülen sorunlardandır. Estetik görünümün yanında, kişinin psikolojisine de olumsuz yönde etkileri vardır. Saçlar da insanlar gibi, belli bir süre yaşar ve sonra ölürler. Dolayısıyla saçların belli bir oranda dökülmesi normaldir. Ancak aşırı bir dökülme söz konusuysa bunun mutlaka ciddiye alınması gerekmektedir.

Saç dökülmesinin çok farklı sebepleri olabilir. Bunların başında, mevsim geçişleri gelir. Sonbahar ve ilkbahar aylarında gerçekleşen saç dökülme problemi, başlangıcından itibaren yaklaşık iki ay sürer ve (sizin için aşırı rahatsız edici değilse) saçların sağlığı için faydalı kabul edilir. Çünkü saçlar, yeni çıkan saçlarla kendi yapısını yenilerler. Bu dönemlerde saç dökülmesini önleyen ürünler kullanmak bu sürecin fazla saç kaybı yaşanmadan çabuk atlatılmasında faydalı olacaktır. Bu dönemler için bizim de tavsiye ettiğimiz saç dökülmesini önleyen veya azaltan ürünleri kullanabilirsiniz.

Sağlık Problemlerine Bağlı Saç Dökülmeleri

Onkoloji tedavisi sürecinde, saç dökülmesi saçların tamamının kaybedilmesiyle sonuçlanan en yoğun saç dökülmesidir. Tedavi sürecinde kullanılan ilaçlar, saç dökülmesiyle de mücadele eden, hatta saçımızın başımızda kalmasını sağlayan bağışıklık sistemi üzerinde yoğun bir baskı oluşturur. Bu baskı, önüne geçilemeyen bir saç kaybına sebep olur. Bu konu üzerinde yoğun çalışmalar yapıldığı ve artık dökülmeden tedavi edilebildiği veya fazla saç kaybı olmadığı söyleniyor. Ancak maalesef Sedat Biga Hair Studio’ya gelen bu durumdaki çok sayıda misafirlerimiz, durumun söylendiği gibi olmadığını açıkça bizlere gösteriyor.

Androgenetik Alopesi veya Erkek Tipi Saç Dökülmesi

Son yıllarda fazlaca artış görünmekte olan sağlık problemi kaynaklı bir saç dökülme çeşididir. Genellikle başın tepe bölgesinde meydana geldiği için erkek tipi saç dökülmesi olarak adlandırılır. Androgenetik alopesi (erkek tipi saç dökülmesi), ince telli, zayıf saç tipinde görülen dökülme ile çokça karıştırılır. Erkek tipi saç dökülmesi için farklı tedaviler uygulanmaktadır. Kortizon içeren ilaç tedavisi bunlardan bir tanesidir. Ancak teşhis doğru konulmadıysa, kortizon saçlara zararlar verebilir. Dolayısıyla bu konuda doğru bir araştırma yapmak ve doğru bir teşhis çok önemlidir.

Son olarak, yaşam tarzımıza bağlı ve genelde stresten kaynaklanan saç dökülmeleri de oldukça yaygındır. Yoğun iş temposu, iş kaybetme korkusu, hızlı kilo alıp vermek, hava kirliliği, sevdiklerimizin çeşitli sebeplerden zarar görmesi gibi konuların psikolojimizi olumsuz yönde etkilemesi, saç dökülmesini tetikleyen en etkili sebepler içinde gösterilebilir. Bunun yanında beslenme alışkanlığımız, yanlış kozmetik ürün kullanımı, doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanımı ve temizlik yaparken kullandığımız kimyasal içerikli malzemeler saç dökülmesine direkt veya dolaylı olarak etki etmektedir.

İkinci aşama, kırılan sülfür köprülerinin sabitlenmesidir. Bu aşamada artık istenilen dalgaların verilmesi sonrası uygulanır. Bu uygulamanın nedeni saçlara verilmiş olan dalgaların kalıcı hale getirilmesidir. İkinci aşamanın, birinci aşamaya göre saçlara zarar verme riski çok düşüktür.softperm yöntemine bıraktı.

Keratin bakım diye yapılan fakat gerçekte Brezilya fönü olan uygulamada kullanılan kimyasal ürünler, saç kayıplarına kadar gidebilecek zararlara sebep oluyor. Bu ürünlerde eser miktarda ‘formaldehit’ maddesi bulunması uygun görülüyor. Fakat kullanılan bu miktar, saçları düzleştirmek için yeterli olmadığı için bu kurala maalesef uyulmuyor. Saçları düzleştirmek için kullanılan ürünlerin içinde bulunan formaldehit maddesi, saçların elastikiyetinin artmasına, yanmasına ve hatta kopmasına sebep olabiliyor. Ayrıca bu ürünlerin kısa vadede belki insan sağlığına zararı olmasa bile, uzun vadede zarar vermeyeceğini söyleyemeyiz.

Mikro kaynak işlemlerinde kullanılan saçların kalitesini ve hangi ülkeye ait olduğunu, kullanıcının anlayabilmesi maalesef mümkün değildir. Bunun sebebi saçların sizin önünüze en güzel halleri ile (fönlenmiş, şekil verilmiş ve maşa yapılmış olarak) gelmesidir.